Over de docent

Hein Franssen

Pianodocent in hart en nieren: Vanaf zijn 16e al actief in het muziekonderwijs, vanaf zijn 20e tot zijn 37e jaar actief op diverse muziekscholen in Nederland. Honderden leerlingen hebben bij Hein leren piano spelen en van muziek leren houden.

Hein vestigde zich daarna als free-lance musicus in Amsterdam waar hij veel vocale solisten heeft begeleid.  Door zijn werkzaamheden bij diverse grote musical producties werd hij repetitor van o.a.: Danny de Munk, Adele Bloemendaal, Liesbeth List, Ben Cramer.
Maar ook in het klassieke genre heeft Hein veel collega’s op de piano mogen begeleiden o.a.: Maarten Koningsbergen en Theo Olov.

Na deze periode heeft Hein zich gevestigd in een middelgrote stad in het midden des lands. Het bloed kroop waar het niet gaan kon: opnieuw kwamen de leerlingen wat resulteerde in een bloeiende pianoles praktijk.  Hein heeft in deze periode zijn pianomethodiek verder uitgewerkt wat resulteert in deze nieuwe en unieke piano-online lessen.

Hein’s methodiek laat omschrijven als: harmonieleergestuurd piano onderricht. Dit wil zeggen dat toonsoorten en akkoorden de basis zijn voor pianospel en noten lezen.
De onlinelessen van 123 Pianoles zijn een logische uitbreiding van zijn lespraktijk. De lesmethode die Hein in de loop der jaren steeds verder ontwikkelde, leent zich uitstekend, door zijn gefaseerde aanpak en duidelijke schematische drie-deling,  voor online-gebruik.

Met 123 Pianoles kan iedereen van start gaan en dit veelzijdige instrument in de basis leren beheersen, om daarna verder te lessen bij een ‘live’ docent – en dat kan natuurlijk ook Hein Franssen zijn.

Verder:

Sinds 2005 is Hein ook actief als muziekdocent in de forensische psychiatrie. Hierdoor heeft Hein veel ervaring met leerlingen met autisme, ADHD en andere persoonlijkheidsstoornissen.